Kedves Érdeklődő!

Isten hozott, szeretettel üdvözöllek a LUCIFERZUM oldalon! Itt szeretném neked bemutatni az oldal legfontosabb ismérveit, lényegét. Magamról – úgy vélem – nem szükséges sokat szólnom, hiszen az oldal tartalmának szempontjából (és egyébként is) kifejezetten lényegtelen az én személyem. Kizárólag az az eszmeiség vagy szellemiség a fontos, amely ezen az oldalon, ezekben az írásokban megnyilvánul. Mivel azonban ért némi kritika valós személyem „elrejtése” okán, ezért mégis hadd fűzzek ide néhány gondolatot erre vonatkozóan is!

A LUCIFERZUM elnevezés, mint ahogyan a Ted Kereshe szerzői név is ihletett. Az írásaim egyértelműen nem saját kútfőből, vagyis lényegüket tekintve nem tőlem származnak. Úgy vélem, hogy van egy múzsám,(akit én Forrásnak nevezek) és ez a múzsa az, aki általam közli ezeket a tartalmakat. Ne nézz erre a kijelentésre gyanakvóan, hiszen a múzsa megszokott fogalom világunkban. Ha hiszed-ha nem, neked is van múzsád, szellemi vezetőd, aki „súg” neked, aki okolható azért a „szellemiségért”, amelynek a birtokában vagy. Visszatérve tehát rám, mind az oldal nevét, mind pedig az én szerzői nevem ez a múzsa adta nekem. A LUCIFERZUM név elsőre sokakban visszatetszést kelt. Ezzel tökéletesen tisztában vagyok. Ám ennek az oldalnak nem a sikerhajhászás, a népszerűségre való törekvés, az oldal gazdájának anyagi bevételekhez való juttatása vagyis haszonszerzés a célja, amelyhez valóban okosabb lenne egy jól eladható nevet választani. Itt azonban szó sincs ilyesmiről. Ám arról annál inkább, hogy ingyen elérhetően megnyilvánuljon itt egy olyan eszmeiség és tartalom, amelynél fontosabbat én a magam részéről elképzelni sem tudok. Egy olyan tartalom, amely hitem szerint maga az igazság. Ilyen igazság maga a LUCIFERZUM név is, hiszen ez a világ egy fertőzött gonosz hely attól függetlenül, hogy Isten kegyelméből található még benne számos szép és jó dolog is. A LUCIFERZUM név tehát egy tudatos szűrő, amely csak azokat engedi betekinteni ide, akik kellően nyitottak az oldal tartalmának befogadásához. Ami tehát a legfontosabb tudnivaló az oldal kapcsán az, hogy az Egyetlen Teremtő Isten, az Úr, Megváltó Krisztusunk, és az Isten beszéde a Biblia szeretete és tisztelete alkotja jelen oldal eszmeiségének gerincét.

Még egy szót magamról: A Ted Kereshe szerzői névnek, a Hufnágel Pistivel vagy a Lópiczi Marikával ellentétben van egy jól érthető magyar jelentése! Bizony. Igaz ennek felismeréséhez szükséges egy minimális kreativitás. Jelen oldal írásainak befogadásához, megemésztéséhez azonban ennél jóval nagyobb kreativitás, nyitottság szükséges, de úgy vélem, ha ezek a tartalmak neked is szólnak, úgy mindenképpen célt érnek nálad is ezek a gondolatok. Az írásokról tehát annyit mondanék így elöljáróban, hogy egy szellemi út, utazás mérföldköveit ismerheted meg bennük és általuk. Mint minden utazásra, erre is igaz, hogy az út elején még rengeteg ismeretnek és tapasztalatnak a híján vagyunk, olyanoknak, amelyeket éppen az utazás során ismerünk meg, fedezünk fel. Úgy működik ez, mint ahogyan egy Isten segítségével betöltött, e világon megélt életútnak kellene működnie. Elindulunk a bölcsődéből, szükségünk van még pelenkára, a legalapvetőbb dolgok elvégzéséhez is segítségre van szükségünk, ám ha minden jól alakul, végül idős korunkra megérkezünk a szellemi kiteljesedés állapotába. Oda, ahol már mi vagyunk azok, akik másokat segítenek. Így kellene működnie itt minden egyes életútnak. Jelen írások tehát egy ilyen út mérföldkövei, amelyeken akár időről-időre meg is pihenhet a megfáradt utazó. Fontos dolog felismerni azt, hogy az utazó az út elején még igen sok mindent másként lát, mint később, amikor már sok tapasztalat birtokában tekint vissza útjának korábbi szakaszaira. Az út azonban mégiscsak ezekkel a korai szakaszokkal együtt lesz teljes. Hiba lenne tehát ezeket a korai szakaszokat figyelmen kívül hagyni, mivel, mint az ember életének a csecsemőkor, ezek is szerves és elválaszthatatlan részei az utazásnak. A kép csak úgy lehet világos és teljes, ha minden egyes mérföldkövét megismered ennek az utazásnak, hiszen egyik kőre épül a másik, ahogyan egy ház is szilárd alapon kell álljon ahhoz, hogy stabil maradjon. A ház is tégláról-téglára épül, így van ezzel az ember szellemisége is.

Magukat az írásokat két részre bontanám. Az oldalon ezek lentről felfelé haladva ismerhetők meg, tehát mindig a legújabb van legfelül. Az első rész az első öt írás. Ezekről annyit, hogy bár igen sok igazság és helyes meglátás nyilvánul meg bennük, jellemző rájuk az út keresése. Sok az ösvény, az elágazás, amelyeken át kellett hámoznom magam, mire megleltem a keskeny utat. Azt, amelyen mindig is vágytam járni, bár erről sokáig magam sem tudtam. Az első öt írás tehát tartalmát tekintve informatív, elgondolkodtató, szórakoztató, megdöbbentő és még sorolhatnám a jelzőket, amelyek ezeket jellemzik. A számomra fontos tanulságuk az, hogy minél közelebb jutottam a jelenlegi nézeteimhez, annál több olvasót veszítettem. Népszerűségét tekintve toronymagasan az első írás, – az amely mai szemmel nézve a legtávolabb áll tőlem – volt a legsikeresebb. Rengeteg elismerő és rajongó kritikát kaptam annak közlése után. Ám miután letettem a voksom az Úr, Megváltó Krisztusunk mellett, ezek a rajongók hirtelen és látványosan elmaradtak. Számomra ez egyébként egy igen pozitív visszajelzés hiszen, ami e világban népszerű, az egészen bizonyosan nem az Isten igazsága. Mert az bizony igen kevesek érdeklődésére tart számot manapság. Én tehát célom szerint ezt az igazságot kívánom azok elé tárni, akik megtisztelnek a türelmükkel és az érdeklődésükkel. Akik veszik a fáradtságot ahhoz, hogy ezekre az írásokra fordítsák a figyelmüket. Ha te is ezek közé tartozol, ígérem nem élek vissza a türelmeddel, és igen velős szellemi táplálékot kínálok fel számodra, amellyel persze te, – miután magadhoz vetted – eldöntheted, hogy mit is kezdj. Írásaim második csoportjában megismerhető gondolataim tehát, kezdődően a Csendes vizeken című írástól már egy jól behatárolható vonalon haladnak, amelyek szisztematikusan egymásra épülve vezetnek egyre tovább és tovább azon az úton, amelyen ma is járok és azokon a felismeréseken keresztül, amelyekben nekem részem volt és van a mai napig is. Kedves érdeklődő! Fogadd tehát e tartalmat igen nagy szeretettel, és tarts velem e szellemi utazás során, amelynek vége még számomra is a távolba vész. Tarts velem azon az úton, ahol csupán kevesen járunk, de amely kétség nélkül egy csodálatos világba, az ígéret földjére vezet!

Szeretettel:

Ted Kereshe